Doamna Tamar Samash și-a încheiat mandatul de ambasador al statului Israel în România la finalul anului 2018, iar ultimul interviu l-a acordat pentru revista Capital care apare astăzi pe piață. În cadrul discuție Tamar Samash a vorbit despre mai multe teme, inclusiv despre viața politică din România, atingând și un subiect sensibil dintre cele două țări: lipsa unui ambasador român în Israel. 
 
Vă prezentăm în continuare o parte din interviul acordat de diplomatul israelian, discuția integrală putând fi lecturată în revista Capital care de astăzi se găsește la tarabe.  
 
 
Capital: Ce părere aveți de viața politică din România?
 
Tamar Samash: Nu vreau să răspund la asta pentru că este foarte complicată. Au fost schimbate cinci guverne în trei ani. De asemenea, nu înțeleg toate dificultățile și mecanismele din interiorul Guvernului și ceea ce nu înțeleg nu vreau să discut pentru că nu este corect. Dar este un lucru pe care vreau să îl spun. Noi, în Israel, nu înțelegem de ce România nu a numit încă un ambasador în țara noastră. De doi ani nu există ambasador român. Suntem țări atât de apropiate și avem relații atât de bune și totuși de doi ani nu există ambasador român. Este ceva de neînțeles pentru noi. 
 
Capital: Dar Ministerul de Externe român a trimis propunerea din primăvara anului 2018…
 
Tamar Samash: Știu. Nu a fost semnată de președinte. Nu știu de ce și care sunt motivele acestei întârzieri, dar consider că este ceva neprietenos. 
 
 
Capital: În concluzie, lipsa unui ambasador român este un mesaj neprietenos pentru dumneavostră…
 
Tamar Samash: Exact. Nepoliticos.
 
Capital: Are vreo legătura cu amânarea vizitei premierului dumneavoastră?
 
Răspunsul îl puteți în revista Capital din luna ianuarie. În același interviu Tamar Samash a vorbit despre experiențele sale din cariera de diplomat, despre atitudinile mai puțin prietenoase la adresa Israelului a unei țări importante din Uniunea Europeană, dar și despre experiențele sale din România comunistă, unde a acționat ca diplomat. 
 
Citiți în interviul din Capital care a fost greșeala fatală a lui Nicolae Ceaușescu din perspectiva unui dimplomat israelian.