Mai precis, Instanța a refuzat cererea acestuia de a înlocui arestarea preventivă cu control judiciar sau arestului la domiciliu. Potrivit anunțului făcut de către Antena 3, Gheorghe Dincă va rămâne în arest preventiv.

Închis la penitenciarul Craiova, acesta a intervenit la instanță în sistem de videoconferință.

Ce spun procurorii DIICOT

Gheorghe Dincă este trimis în judecată în dosarul Caracal. Anul trecut în luna iulie, Gheorghe Dincă a răpit-o pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani. Acesta a dus-o la casa sa unde a sechestrat-o și a intreținut relații sexuale împotriva voineței fetei. Deși aceasta a sunat la 112, autoritățile nu au putut să o salveze.

Gheorghe Dincă ar fi aflat de faptul că Alexandra a sunat la 112 și ar fi sugrumat-o provocându-i decesul, apoi i-a ars trupul.

Ulterior, s-a descoperit că înainte de a o răpi pe Alexandra Măceșanu, acesta a mai răpit o fată în luna aprilie. Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, este fata care a fost răpită înaintea Alexandrei și care a avut aceeași soartă ca aceasta.

Persoana care ar fi putut să o salveze pe Alexandra

Jurnaliștii de la Libertatea au scos la iveală noi informații despre cazul Caracal. Este vorba despre declarațiile făcute de un taximetrist care a văzut cu claritate momentul când Dincă a luat-o pe Alexandra cu mașina la ocazie. Lucrurile nu se opresc aici, mai ales că în mașina acestuia se vor urca a doua zi  dimineață, tatăl și mama Alexandrei. Șoferul i-a dus la poliția din Caracal ca să dea de urma fetei, dar nu le-a spus părinților că văzuse scena de cu o zi înainte, deși el îi cunoștea și pe Dincă și pe Alexandra, susține sursa citată.

Potrivit informațiilor, taximetristul îl cunoștea pe Dincă pentru că amândoi făceau taximetrie la mica înțelegere cu autoritățile și cu oamenii care aveau nevoie de transport. Nici Alexandra nu i-a fost total necunoscută, „știa și pe unde stă, pentru că fata de 16 ani ieșea des la ocazie”.

Incredibilul situației intervine în momentul în care părinții Alexandrei decid să se urce în mașina condusă de taximetristul care a văzut totul cu o zi în urmă. Chiar dacă aude tot ce discută părinții îngrijorați, acesta decide să nu scoată o vorba. ”Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea”! , este dec;arația data de taximetrist atunci când a fost întrebat de ce nu a reacționat.