Într-o postare pe o rețea de socializare, al cărui titlu este „Lecție de economie pentru PMB, nivelul pentru tâmpiței (for dummies)”, Ciucu dezvăluie planurile Primarului General și explică de ce acestea nu au logică.  

„Gigel are o firmă. Firma lui Gigel acumulează datorii multe (nu a mai investit, tehnologia e veche) și nu le mai poate plăti. Firma lui Gigel intră pe mâna admnistratorului special, pus să găsească soluții. Pentru că soluțiile nu apar, Gigel mai face o firmă. Cu firma asta nouă, Gigel cumpăra creanța (dreptul asupra datoriei) pentru ca prima firmă a lui Gigel să nu mai mai fie executată silit pentru datoria inițială. Atenție, Gigel nu devine proprietarul firmei la care firma lui are datorii, ci doar devine dominant în consiliul creditorilor. Asta e soluția administratorului… jenant”, scrie Ciucu.

„Acum, tineți-vă bine: Gigel dă 270 milioane de euro (o sumă la care te ia amețeala, echivantă a 1100 de autobze noi!) pentru a fi important masa acelora care au împrumutat firma lui Gigel. Hmm… Acum înlocuți “Gigel” cu PMB, condusă de geniul Gabi Firea și ajutată de celălat geniu care, administratorul judicar, care ia 50.000 euro pe lună ca să nu facă nimic și care să vină cu astfel de soluții idioate. Pe banii noștri”, își continuă argumentația politicianul liberal.

În finalul postării, Ciprian Ciucu dă toate explicațiile necesare pentru ca toată lumea să înțeleagă contextul:

Legendă
– În rolul lui Gigel, Gabiela Firea (și noi că plătim);
– Firma veche, RADET;
– Firma nouă, CM Energetica SA;
– Firma la care are datorii, ELCEN;
– Admistratorul Judiciar, Gheorge Piperea