Spas Rusev și Elvin Guri au cumpărat Telekom Albania cu 50 de milioane de euro. Rusev se uită și la telecomunicațiile OTE din România și Macedonia.

Acționarul principal al BTC, Spas Rusev și antreprenorul bulgar de origine albaneză Elvin Guri au cumpărat Telekom Albania. Anunțul a fost făcut de operatorul german de telefonie mobilă Deutsche Telekom și de filiala sa OTE.
Acordul este finanțat de către sucursala albaneză a Prime Investment Bank. Se așteaptă ca aceasta să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019, după primirea aprobărilor de reglementare relevante. 

Spas Rusev a spus pentru Capital.bg că acesta este doar începutul expansiunii sale regionale: “Acesta este primul pas în încercarea mea de a consolida piața de telecomunicații din Balcani.  Port negocieri cu Deutsche Telekom pentru Telekom România unde, datorită mărimii tranzacției, sunt implicat alături de un partener. Într-o etapă ulterioară voi purta discuții și despre Macedonia”,a declarat Rusev. 

Pentru Telekom România Rusev va avea nevoie de un partener mare și solvabil deoarece compania este scumpă și are afaceri de peste 1 miliard de euro. 

Compania Telekom Albania este al doilea mare operator de telecomunicaţii din Albania după Vodafone, controlând 39% din piaţă, şi era deţinută în proporţie de 99,79% de grupul elen de telecomunicaţii OTE. 

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.