Dosarul trimis de DNA la Senat prin care se cere acordul pentru începerea urmăririi penale într-un caz de mită a legat destinul lui Tariceanu de cel al lui Dragnea, deși cei doi sunt, astăzi, mai degrabă competitori decât parteneri.
Tariceanu a câștigat din asocierea cu Liviu Dragnea accesul la guvernare, dar formațiunea sa politică este fragilă și depinde exclusiv de PSD. Orice încercare a acestuia de a se desprinde de Liviu Dragnea înseamnă și posibilitatea de a rămâne fără partid.

Parlamentarii ALDE vor fi absorbiți rapid de PSD, în cazul în care Tariceanu ar încerca să plece de la guvernare.
Problema fostului premier e aceea ca lipsa lui de decizie și jocul la două capete l-au dus într-un punct mort, iar destinul sau politic este legat definitiv de cel al lui Liviu Dragnea.

În cazul în care moțiunea de cenzură trece, susținută de Opozitie, dar și de parlamentarii PSD antiDragnea, atunci, cei din ALDE-România îl vor sacrifica rapid pe Tăriceanu, încercând să rămână la guvernare, cel puțin o parte dintre ei, cealaltă fiind înghițită de PSD. Oricum ar fi, cariera politică a lui Călin Popescu Tăriceanu a ajuns într-o fundătură.

Moțiunea de cenzură va fi depusă pe 10 decembrie. 

SURSA: ziare.com