Există suspiciuni majore privind operațiuni de spălare de bani și constituire de grup organizat infracțional în scopul întreprinderii de acțiuni împotriva ordinii constituționale, anunță Lumea Justiției.

Potrivit surselor din apropierea acestui caz, ar fi vizate mai multe tranzacții cu cryptomonede care au fost realizate dintr-un „portofel virtual” utilizat de mai multe asociații, ONG-uri sau fundații din România afiliate/colaboratoare cu mișcarea #REZIST, scrie flux24.ro.

Conform informatiilor detinute de DIICOT, in ultimii 3 ani, pana la finalul lunii octombrie 2018, din acest portofel au fost realizate 403 tranzactii, care au totalizat suma de 14,9 milioane de dolari.

Banii ar fi ajuns la organizatiile care au promovat intens miscarile de strada care au avut loc in ultimii doi ani in Romania, inclusiv protestele din 10 august 2018.

Toate aceste informatii se regasesc in portofelul virtual din platforma online BLOCKCHAIN prin care se realizeaza tranzactiile cu cryptomonede, mai spune sursa citată.

Cea mai importanta pista pe care merg procurorii DIICOT priveste faptul ca toate sumele din acest portofel virtual al miscarii #REZIST ar proveni dintr-o singura sursa, respectiv Fundatia Stefan Batory din Polonia.

Aceasta fundatie este sponsorizata in mod direct de catre miliardarul cu viziuni globaliste, George Soros, fiind practic o placa turnanta folosita pentru finantarea ONG-urilor din Europa Centrala si de Este, prin acordarea de grant-uri, fapt recunoscut chiar pe site-ul oficial al Fundatiei, mai susține Luju.ro.