O lovitură de stat devine cu adevărat posibilă

Un fost consilier al lui Vladimir Putin este de părere că liderul de la Kremlin va avea un sfârșit violent, subliniind că acest lucru se va întâmpla curând.

Abbas Gallyamov obișuia să îi scrie discursurile președintelui Federației Ruse, însă acum spune că este rezident în Tel Aviv, Israel, așa cum arată pagina sa de Facebook.

Într-un interviu oferit recent pentru CNN, el spune că este posibil să aibă loc o lovitură de stat în Rusia, care ar culmina cu îndepărtarea de la putere a lui Vladimir Putin.

„Rușii vor da piept cu din ce în ce mai multe dificultăți și vor încerca să își explice de ce li se întâmplă asta.

Ei se vor uita în jurul lor, la procesul politic și își vor răspunde singuri. ‘Ei bine, asta se întâmplă pentru că țara noastră este condusă de un tiran bătrân, de un dictator’.

Şi cred că la acel moment o lovitură de stat militară sau a elitelor va deveni posibilă. Peste un an, când situația politică se schimbă și la conducere este un președinte urât de oameni și când războiul va fi devenit cu adevărat nepopular și va trebui vărsat sânge pentru asta – la acel moment o lovitură de stat devine cu adevărat posibilă”, a estimat fostul consilier.

Acesta a mai spus că lovitura de stat va fi una militară, dar precizează că vor exista aliați și printre civili.

„Pot să spun (lovitură de stat) militară, dar cu siguranță vor avea și niște aliați civili, deci mai pe larg este vorba despre o lovitură de stat militară şi a elitelor. Ceva între cele două”, a completat Abbas Gallyamov.

Vladimir Putin ar putea alege să distrugă lumea

Nu este prima dată când fostul consilier al lui Vladimir Putin face prognoze în ceea ce privește acțiunile liderului de la Kremlin în contextul războiului din Ucraina. În noiembrie anul trecut, acesta a precizat, în cadrul unui alt interviu, că președintele Rusiei ar fi tentat să aleagă să distrugă lumea dacă s-ar vedea într-o situație militară din care nu poate ieși, cu toate că acest conflict l-a declanșat chiar el.

„Aș vrea să spun că nu se va întâmpla niciodată, dar nu pot să spun asta. Cum am arătat, pentru Putin pierderea acestui război înseamnă să-și piardă puterea, iar pierderea puterii înseamnă închisoare pe viață, în cel mai bun caz. Atunci când va trebui să aleagă între pierderea războiului, cu aceste consecințe, și distrugerea întregii lumi, s-ar putea să aleagă a doua variantă, distrugerea lumii”, a declarat atunci fostul consilier al lui Vladimir Putin, după ce a fost întrebat despre amenințările anumitor oficiali ruși cu privire la folosirea armelor nucleare.