Mii de români care stau la bloc au primit o lovitură cumplită. Este vorba de peste 900 de blocuri din București care au rămas fără apă caldă în condițiile în care afară temperaturile sunt caniculare. Bucureștenii sunt disperați și încearcă să găsească soluții la ieșirea din criză. Cei mai mulți, își  încălzesc apa pe aragaz și spală la lighean, ca pe vremea lui Ceaușescu.

Autoritățile par depășite de situație iar din sxplicațiile pe care le oferă se înțelege că situația nu se va îmbunătăți în perioada următoare. Conducerea Termoenergetica, fostul RADET, a dat vina pe țevile vechi, neschimbate de mai bine de 25 de ani.

Locuitorii se plâng că nu au apă caldă iar cea rece este foarte murdară. Trebuie lăsată să curgă până vine apă normală. Ei au susținut că nu e prima dată, mai ales că în pandemie a fost o săptămână întreagă oprită

În Capitală, peste 900 de blocuri apar pe lista oficială cu lucrări de reparaţii. Cele mai multe sunt în sectoarele 3 și 1.

„Trebuie să ținem cont că avem 4.000 de kilometri care și-au depășit de două ori durata de viața. În momentul de față am fost lăsați fără varianta B. Nu mai există cele două CET-uri pe partea de est a Bucureștiului, respectiv CET Titan și CET Pipera. Sistemul de termoficare din București a fost construit și proiectat cu șase CET-uri.”, a declarat la Digi24, Alexandru Burghiu, director Termoenergetica

Autoritățile sunt depășite de situație și nu pot spune când totul va reveni la normal.

În regiunea București-Ilfov se află cel mai mare număr de locuințe alimentate prin rețeaua centralizată. Aici sunt 561.058 de locuințe unde se furnizează 41% din cantitatea totală de energie termică la nivel naţional. La polul opus se află zona din centrul țării, cu 16.326 locuinţe alimentate. La polul opus se află zona din centrul țării, cu 16.326 locuinţe alimentate.