Călin Popescu Tăriceanu are soluția pentru ca românii să fie în siguranță, având în vedere numărul record de noi infectări cu noul coronavirus. Fostul lider ALDE cere amânarea alegerilor parlamentare, astfel încât să poată fi făcută ”o campanie reală și să se mențină o democrație funcțională și nu una de fațadă”.

Totodată, el a subliniat faptul că șeful statului continuă să vorbească ”cu insistență” despre vaccinul anti-COVID-19, însă în opinia sa aceasta este doar ”o încercare de manipulare a populației”.

”Domnul Iohannis vorbește cu insistență despre vaccinul antiCOVID-19. Eu personal cred că în aceste momente este doar o propagandă ieftină și o nouă încercare de manipulare a populației!”, a scris Tăriceanu pe contul personal de facebook.

Propunere inedită pentru Klaus Iohannis

În acealași timp, Călin Popescu Tăriceanu a venit și cu o propunere fără precedent pentru șeful statului. Acesta i-a propus președintelui să amne alegerile parlamentare până la apariția unui vaccin, pentru ca întreaga populație să fie în siguranță atunci când votează, iar campania să fie una ”reală”.

De asemenea, Tăriceanu nu s-a oprit aici și l-a ironizat pe șeful statului, susținând că el trebuie să fie primul care se vaccinează.

”De aceea îi zic așa: dle Iohannis, dacă acest vaccin nu este doar o iluzie pe care o vindeți românilor și chiar știți și credeți în apariția lui rapidă, haideți să amânăm alegerile parlamentare până după apariția acestui vaccin! Vaccinăm populația, facem o campanie reală și menținem o democrație funcțională și nu una de fațadă!

Așa parcă ne-ați convinge pe toți că acest vaccin nu este doar un slogan electoral, așa cum pare el acum!

P.S.: Era să uit: sper ca primul care se vaccinează, în direct la TV la oră de mare audiență cum vă place, să fiți dvs, dle Președinte!”, mai  scrie Călin Popescu-Tăriceanu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin