Logitech a dat lovitura în plină pandemie. Profitul producătorului americano-elveţian, cu mult peste aşteptări

Logitech a dat lovitura în plină pandemie. Producătorul de echipamente periferice Logitech International a beneficiat din plin de ultimele luni şi a înregistrat valori ale vânzărilor şi ale profitului net cu mult peste aşteptări.

Logitech a dat o lovitură importantă în plină pandemie de COVID-19. Producătorul de echipamente periferice Logitech International a anunțat marţi o creştere semnificativă a veniturilor şi profitului net în trimestrul al doile. Aceasta ar fi o dovadă a faptului că a profitat de pe urma tranziţiei la munca de acasă în perioada pandemiei de COVID-19, transmite Reuters.

În perioada iulie-septembrie 2020, vânzările Logitech au crescut cu 75% până la 1,26 miliarde dolari, iar profitul net a crescut cu 265% până la 266,9 milioane dolari, de la 73 milioane dolari în perioada similară a anului trecut.

Producătorul de tastaturi pentru calculator şi mouse-uri şi-a îmbunătăţit estimările privind rezultatele pentru întregul an. El a anunțat că în prezent se aşteaptă la o creştere cuprinsă între 35% şi 40% a vânzărilor anuale şi pe un profit operaţional cuprins între 700 şi 725 milioane de dolari.

„Trendurile de creştere care ne stimulează afacerile s-au accelerat pe măsură ce societatea se ajustează la o nouă realitate. Liderii de organizaţii cu care am vorbit au în vedere faptul că oamenii vor lucra din ce în ce mai mult din locaţii multiple, o cultură a muncii hibride care devine o normalitate”, a declarat directorul general de la Logitech, Bracken Darrell.

Potrivit estimărilor, Logitech a profitat de faptul că oamenii lucrează de acasă, ceea ce a dus la creşterea apelurilor video iar companiile îşi revizuiesc birourile pentru a respecta regulile de distanţare socială.

Trebuie spus că pandemia continuă să facă ravagii pe întreg mapamondul. Cifrele oficiale arată că primul val de coronavirus a dus la moartea a aproape 170 de mii de persoane, mai mult decât în perioada similară precedentă de patru ani în medie.

Eurostat arată că în perioada martie-iunie a acestui an, 168.000 de oameni au murit în plus în 26 de state UE.

„Aceste cifre includ toate decesele, indiferent de cauzele lor, dar pot fi utile pentru evaluarea efectului direct şi indirect al pandemiei de COVID-19 asupra populaţiei europene”, a precizat Eurostat într-un comunicat.