Întrebat despre reacţia preşedintelui Iohannis după adoptarea ordonanţei, Liviu Dragnea a replicat: „Ce pot să comentez la o asemenea prostie marca Iohannis? Ce legătură are ordonanţa aia cu mine?”

Întrebat de ce Secţia de anchetare a magistraţilor a cerut dosarul Tel Drum de la DNA, Dragnea a răspuns: „Habar n-am. Nu lucrez la secţia respectivă”.

În privinţa respectării principiului transparenţei la adoptarea acestei ordonanţe despre care nu s-a ştiut că este pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului, Dragnea: „OUG de aia este de urgenţă, să rezolve urgenţa”.

„Pe textul ordonanţei m-am uitat şi eu cred că e în regulă această ordonanţă şi era necesară”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu se dă o ordonanţă pentru o persoană, ci pentru România şi toţi românii.
 
„Dl ministru a justificat astăzi pe deplin. Dacă vă uitaţi la această ordonanţă o să vedeţi care este urgenţa. În România în ultima perioadă tot ceea ce faci trebuie să fie legat de o anumită persoană. Cred că trebuie să schimbăm modul de gândire şi atunci când modificăm o lege, dăm o ordonanţă, acea ordonanţă nu se referă la o persoană sau vreun grup de persoane. Toate aceste lucruri le dăm pentru România şi pentru toţi românii. (…) E dorinţa unora de a discuta numai pentru justiţie, pentru a trece în derizoriu alte lucruri importante”, a spus Dăncilă.
 
Întrebată de ce nu a fost în dezbatere publică ordonanţa pe justiţie, ea a răspuns: „Şi ordonanţa de urgenţă care a modificat legea pentru alocaţii a fost tot pe lista suplimentară. S-a beneficiat de acelaşi regim”.
 
Premierul a mai spus că va avea o întâlnire cu Frans Timmermans la Madrid şi îi voi explica tot ce presupune această ordonanţă.