Temele care vor ajunge pe 26 mai la referendum sunt interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare.

Raluca Turcan, liderul de grup al PNL din Camera Deputaților, a declarat că partidul pe care îl reprezintă este de acord cu temele propuse la referendum de președintele Klaus Iohannis. Conform Ralucăi Turcan, Liviu Dragnea are, din acest moment, toate motivele să se teamă.

”Președintele Klaus Iohannis cheamă românii să scape țara de corupți!

Prin cele două teme anunțate astăzi de Președinte – interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea OUG-urilor pentru legile justiției – lupta împotriva marii corupții din România poate fi salvată. Răspunsul românilor la cele două probleme supuse referendumului va pune capăt celor mai grave abuzuri săvârșite în această țară și va constitui o garanție a domniei legii asupra intereselor personale ale oamenilor de la putere.

Dragnea și camarila au toate motivele să se teamă: de această dată, completul va fi constituit din peste 18 milioane de români care vor spune NU corupției și NU deturnării legii.”, scrie Raluca Turcan pe Facebook.