Propunere surpriză a celor de la PSD. Social-democrații lui Liviu Dragnea au decis, după mai multe runde de negocieri cu cei de la ALDE, să meargă pe mâna lui Gheorghe Stan pentru funcția de judecător CCR, în prezent procuror-şef al Secţiei Speciale pentru Investigarea Magistraţilor.

A doua propunere pentru funcția de judecător CCR este judecătorul de la Curtea de Apel Constanța, Cristian Deliorga. Cristian Deliorga a fost procuror şi vicepreşedinte al CSM. În trecut a fost cercetat de DNA în dosarul concursurilor fraudate pentru procurori, în care a fost condamnat la doi ani de închisoare fostul procuror general adjunct, Gabriela Ghiță. El este un cunoscut prieten al procurorului șef adjunct al Secției Speciale pentru investigarea magistraților, Adina Florea.

PSD a făcut propuneri pentru cele două mandate de judecător la CCR care devin vacante după plecarea Mayei Teodoroiu și a lui Ștefan Minea.

Pentru al treilea mandat de judecător care devine vacant, președintele Klaus Iohannis a propus-o pe Simona Tănăsescu, fost consilier prezidențial. Audierile pentru mandatele de judecător CCR vor fi făcute mâine dimineață, în Comisia juridică, iar la ora 12:00 va avea loc votul în plen, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.