Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a fost audiat din nou de data aceasta prin intermediul unei videoconferințe. La audieri, fostul politician s-a bazat pe o nouă strategie: dacă până acum acesta s-a axat pe contestarea condamnării, miercuri, Liviu Dragnea a mizat pe contestarea detenției.

”Dincolo de faptul ca sunt nevinovat, că am fost condamnat la Referendum, de exemplu, într-un dosar politic, am fost condamnat în acest dosar de un complet de judecători declarat nelegal. Ce poate înțelege un om aflat în situația mea?” i-a spus fostul șef al PSD judecătorului, din penitenciar, potrivit g4media.ro.

Tribunalul București a anunțat că va lua o decizie pe 9 iunie.

Flavia Teodosiu s-a plâns de purtarea măștii

”Scuze, vorbesc greu cu masca, rămân fără aer. (…) Suntem în fața dumneavoastră pentru a vă releva situatia detenției. Ne aflăm într-o situație de detenție nelegală” a precizat avocata Flavia Teodosiu.

”Dacă o persoană e condamnată definitiv, apoi vine un decret de grațiere ce înseamnă? Că e nelegală condamnarea? Doamne ferește. înseamnă că detenția din momemtul grațierii a devenit nelegală.„ a completat Liviu Popescu, cel de-al doilea apărător al fostului demnitar.

De ce a fost condamnat Liviu Dragnea

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

A fost a doua condamnare definitivă a lui Dragnea, după cea de la referendum.