Liviu Dragnea are parte de vești bune după gratii! S-ar putea întoarce în PSD

Duminică, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a fost prezent în cadrul unei emisiuni de la Digi 24. Acolo, el a fost întrebat dacă fostul lider PSD, Liviu Dragnea, ar putea reveni în partid.

Vasile Dîncu a răspuns că orice membru de partid care și-a ispășit pedeapsa se poate întoarce. El subliniază că nu a existat o tradiție în cadrul PSD de a-și aduce înapoi foștii președinți.

“Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”, a spus Vasile Dîncu.

Revenirea sa în partid depinde de respectul câștigat

Președintele Consiliului Național al PSD a mai spus că întoarcerea lui Dragnea în partid depinde și de modul în care și-a câștigat respectul ca lider de partid.

“Este o problemă care ține, până la urmă și de modul în care liderul de partid a știut să își construiască echipa și și-a respectat și i-a respectat el pe ceilalți din partid. Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD.

Despre relația pe care o are cu fostul lider

Vasile Dîncu a vorbit și despre relația pe care o are cu Liviu Dragnea și spune că nu a mai vorbit cu el de când a fost închis, pentru că nu a fost pus pe lista celor cu care fostul lider PSD poate vorbi la telefon.

“Din punct de vedere uman sunt apropiat și acum de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aș vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeași afecțiune. Din punct de vedere uman. Politic a făcut greșeli, dar poate că el știe mai bine acum, a avut și o perioadă de reflecție și aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele și nu știu ce va face în viitor”, a mai spus Dîncu.

Sursă foto: Dreamstime