Dragnea, Blejnar, Mazăre și toți ceilalți deținuți din penitenciarul Rahova beneficiază de recursul compensatoriu, adică, în fiecare lună, acestora li se scad 6 zile din pedeapsa exeecutată în condiții necorespunzătoare.

Atât Liviu Dragnea, cât și ceilalți doi, nu au vrut să vorbească despre câte zile de câștig au până acum datorită recursului compensatoriu. În plus, ei au refuzat să fie făcute publice date despre ce recompense au primit în penitenciar, câte permisii, vizite și pachete au primit.

Legea spune că deținuții trebuie să fie de acord cu comunicarea de către Administrația Națională a Penitenciarelor a informațiilor din dosarul de penitenciar.

Când va ieși Liviu Dragnea din închisoare

Liviu Dragnea este închis în penitenciarul Rahova de aproape 8 luni așa că, până acum, lui i-au fost scăzute din pedeapsă 48 de zile la ora actuală.

Dragnea a primit o pedeapsă cu executare de 3 ani și 6 luni, prin urmare, teoretic, ar trebui eliberat în noiembrie 2023, după (în jur) de 1277 de zile. Însă, potrivit legii, orice deținut poate fi eliberat din penitenciar pe bună purtare, la 2/3 din pedeapsă.

Potrivit liderului sindical din penitenciare, Sorin Dumitrașcu, recursul compensatoriu îl ajută pe deținut să își scadă pedeapsa cu o cincime și, prin urmare, să îndeplinească mult mai repede fracția de două treimi și să intre în comisia de liberări condiționate.

O cincime din pedeapsa lui Dragnea înseamnă în jur de 255. Prin urmare, mai rămâne cu 1022 de zile de executat. 2/3 din 1022 înseamnă în jur de 340 de zile, deci Liviu Dragnea ar putea ieși din penitenciar după 682 zile, adică în mai puțin de 2 ani, potrivit calculelor g4media.ro.

Aceasta dacă nu mai câștigă zile reduse din pedeapsă pentru că muncește la atelierul auto sau participă la alte activități în penitenciar. Una peste alta, estimativ, fostul lider PSD ar putea părăsi penitenciarul cel târziu la sfârșitul lui 2020 sau începutul lui 2021.