George Adrian Matei și Paul Dumitriu au fost numiți de procurorii CSM ca interimari, cu un mandat de 6 luni în fruntea Secției 1 de Combatere a Corupției.

Paul Dumitriu a fost adjunct la Secția 2 din DNA de Combatere a infracțiunilor asimilate corupției și a fost cel care a obținut condamnarea fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu (PNL) la 5 ani de detenție efectivă și a magnatului Ioan Niculae și a fostului baron PSD Gheorghe Bunea Stancu la câte 3 ani de închisoare cu executare.

Dumitriu a fost și cel care a anchetat dosarul Ordonanței 13, ce a fost clasat odată cu intervenția Curții Constituționale a României. Acesta are însă și rateuri, după cum o arată dosarul Tel Drum, Dumitriu fiind unul dintre procurorii care l-au clasat inițial. Acest dosar este intrumentat în prezent de procuroarea Alexandra Lăncrănjan.

De cealaltă parte, George Adrian Matei este cel care a obținut condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive și a semnat unul dintre rechizitoriile Microsoft privindu-i pe Claudiu Florică și Dinu Pescariu. Matei este și cel care a dat o clasare controversată atunci când a închis dosarul nașului actualului procuror general interimar, Bogdan Licu, scrie G4Media.ro.