Peste 80% din oferta totală de hoteluri şi pensiuni este concentrată în cinci judeţe. Braşovul conduce într-un clasament naţional după numărul de oferte, cumulând 22,7% din oferta totală. Constanţa se situează pe locul al doilea cu 20,6% din oferta totală. Urmează judeţele Bihor (15,5%), Prahova (12,4%) şi Cluj (11,3%). Celelalte anunţuri de vânzare – 17,5% din ofertă – sunt distribuite în restul ţarii.

Topul preţurilor

Cea mai scumpă unitate scoasă la vânzare în acest moment este situată în zona Clăbucet din Predeal. Este vorba despre un complex hotelier cu acces direct la una din cele mai cunoscute pârtii din Predeal. Complexul este format din trei unităţi de cazare, dispune de 50 de camere şi o parcare de 40 de locuri. Este complet echipat şi utilat pentru a fi dat în exploatare imediat. Preţul acestui complex se ridică la 6,5 milioane de euro.
Pe locul al doilea în topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vânzare în acest moment, se află o unitate de 4 stele situată în zona Bună Ziua din Cluj-Napoca. Situat la 2 km de şoseaua ce leagă Turda de Cluj, într-o zonă verde, hotelul dispune de 45 de camere duble, 4 apartamente de lux, şi o camera pentru persoane cu deficienţe motorii. Printre facilităţi se numără cele 4 săli de conferinţe cu o capacitate de 10 până la 220 de locuri. Restaurantul hotelului are o capacitate de până la 350 de locuri. De asemenea, există o cramă (60 locuri), un club (80 locuri), o terasă (150 de locuri) şi o suprafaţă exterioară ce poate asigura logistica necesară organizării unui eveniment de 180 de persoane. Preţul solicitat în acest caz este de 5,6 milioane de euro.
Tot în Cluj, de data aceasta însă în centrul oraşului, lângă Parcul Central şi Piaţa Mihai Viteazul este scoasă la vânzare o clădire istorică din secolul XIX ce funcţionează ca hotel de trei stele pentru 4,8 milioane de euro. Cu un regim de înălţime S+P+2E+M, hotelul dispune de 30 de camere complet amenajate şi utilate, un restaurant de lux şi un bar.
La polul opus, o cabană din lemn din Lunca Bradului, judeţul Mureş, la 20 de km de Topliţa, este scoasă la vânzare pentru 11.000 de euro. Cabana are trei camere, bucătărie utilată şi curte cu două locuri de parcare.