Compania belgiana Liebrecht & Wood va deschide in toamna anului viitor unul dintre cele mai mari parcuri comerciale denumit West Park. Investitia totala este de 120 milioane de euro. Suprafata totala a parcului este de 250.000 metri patrati, din care peste 90.000 de metri patrati vor fi ocupati de spatii comerciale.

 

In cadrul proiectului west Park se va contrui primul centru comercial de tip outlet dion Romania ocupand peste 30% din suprafata parcului. Fashion House Outlet centre va avea o suprafata de 28.000 de metri patrati si va cuprinde magazine apartinand 120 de branduri internationale precum Adidas, Nike, Puma, Mexx, Timberland, Calvin Klein si Tommy Hilfiger. Investitia pentru Fashion House Outlet este de 38 milioane de euro.

 

“Intentionam sa construim mai multe outlet-uri in Romania. Dupa estimarile noastre vom mai construi alte patru-cinci outleturi in urmatorii ani” spune Brendon O’Reilly partener al GVA Grimley Outlet Services care asigura managementul operational al Fashion House Outlet. Urmatoarele doua outlet-uri vor fi construite in Timisoara si Brasov in urmatorii doi-trei ani.

 

“Aceasta ar fi situatia ideala pentru noi ca in doi-trei ani, outleturile sa fie operationale”, spune Johan Rogiers, director executiv al Liebrecht & Wood Romania.

 

De asemenea, retailerul austriac de mobila si decoratiuni interioare Kika si cel german de echipamente si instalatii pentru constructii  Hornbach vor deschide cate un magazin in West Park.

 

Centrul comercial este situat pe autostrada Bucuresti – Pitesti, la kilometrul al 13 lea, cu acces direct catre West Park. Deschiderea oficiala va avea loc in data de 15 octombrie 2008. Compania asteapta un numar de 5000-10,000 de vizitatori zilnic.

 

Liebrecht & Wood este prezenta in Romania din anul 2000, printre proiectele majore dezvoltate de belgieni numarandu-se Militari Shopping Centre si Victoria Park.

 

Sursa: Capital 20 Iunie 2007