Donald Trump mai are o șansă. Potrivit AFP, liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, a afirmat miercuri că nu a luat o decizie finală în legătură cu votul său pentru destituirea preşedintelui Donald Trump, transmite Agerpres.

„Nu am luat o decizie finală cu privire la modul în care voi vota”, a spus McConnell într-un mesaj către colegii săi republicani, adăugând că va asculta argumentele legale prezentate Senatului după ce Camera Reprezentanţilor va vota pentru destituirea lui Trump.

De menționat este că mai multe fragmente din mesajul senatorului Mitch McConnell au fost dezvăluite de purtătorul său de cuvânt, potrivit Reuters.

Donald Trump își dorește mai mult ”calm”

De cealaltă parte, preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, pare că s-a răzgândit. Acesta a lansat miercuri un apel la calm către ”toţi americanii”, în condiţiile în care se aşteaptă noi manifestaţii pe teritoriul american, informează AFP şi Reuters.

„Vă cer: fără violenţă, fără delicte, fără vandalism”, a scris Donald Trump într-un scurt comunicat trimis într-un moment în care Congresul se pregăteşte să-l pună sub acuzare pentru că a încurajat asaltul împotriva Capitoliului în urmă cu o săptămână.

Totodată, el a mai precizat că aceste acțiuni nu reprezintă deloc America.

„Nu aceasta reprezentăm noi şi nu aceasta reprezintă America. Îi chem pe TOŢI americanii să ajute la aplanarea tensiunilor. Vă mulţumesc”, a mai scris Trump.

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi.

În ceea ce privește votul asupra actului de acuzare, acesta este aşteptat să aibă loc în jurul orei 15:00 (20:00 GMT) în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului – care nu suscită mari îndoieli întrucât democraţii deţin majoritatea în Cameră – va marca declanşarea oficială a procedurii de destituire împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA.