Liderii ţărilor G8 au avut joi la cină un meniu gastronomic cu cinci feluri de mâncare din bucătăria ţării gazdă, Italia, înainte de a se ocupa vineri de problematica securităţii alimentare în lume, informează Mediafax.

Meniul stabilit de bucătarul italian Michele Persechini pestru oaspeţii summitului de la L’Aquila, reunind cele mai industrializate opt ţări, propune ca aperitiv o salată călduţă de roşii cu brânză, potrivit unei copii furnizate de o sursă apropiată organizaţiei G8.

Urmează macaroane cu sos de carne, miel şi trufe de vară, cu vinete, fasole verde şi cartofi copţi, precum şi brânză. Desertul consta într-o pizza îndulcită cu migdale.

Şase tipuri de vin sunt propuse oaspeţilor.

Meniul conceput pentru partenerii liderilor G8 de bucătarul Nico Romito (două stele în ghidul Michelin) prevede o alegere de patru aperitive, miel cu salată de cartofi călduţă şi sos chaud-froid de ciocolată cu chimen dulce ca desert.

Vineri, summitul G8 va aborda tema securităţii alimentare şi ar urma să anunţe o iniţiativă de 15 miliarde de dolari, susţinută de ţările emergente, pentru a combate foametea din zonele sărace de pe glob.

SURSA: Mediafax