Cooperarea politică dintre PSD și AUR, criticată în mod public?

Alexandru Muraru este de părere că, pentru prima dată de la aderarea României la UE, „PSD ar pregăti și vota o moțiune de cenzură alături de un partid extremist, de factură neo-fascistă.”

„Practic, prin această acțiune politică, formațiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formațiuni extremiste, antisemite, fasciste. În lumina acestor evenimente de pe scena politică și din Parlamentul României, unde în mod dubios se conturează o opoziție toxică, am transmis o scrisoare liderului Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev, Președintelui Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe García, precum și tuturor euro-deputaților membri S&D, aducându-le în atenție procesul de formare a unei înțelegeri între PSD și AUR, în forul suprem al democrației de la București”, a transmis acesta într-un comunicat de presă.

PSD a început discuțiile cu AUR

Amintim că PSD a anunțat că în 14 iunie va prezenta o moțiune de cenzură îndreptată împotriva coaliției guvernamentale, care va fi votată în a doua jumătate a lunii iunie. De asemenea, social democrații spun că au început discuțiile cu Alianța pentru Unirea Românilor pentru a obține sprijinul membrilor săi.

„Alarmant este faptul că poate crea un precedent pentru cooperarea în viitor între PSD și AUR, care nu numai că ar da partidului AUR mai multă putere prin asocierea cu cel mai mare partid politic din Parlament, dar ar și îndepărta PSD de valorile europene. Dacă se va formaliza o cooperare politică între un membru PSE și un partid neo-fascist, acest lucru ar putea duce la alte astfel de asociații în viitor, cu consecințe de neimaginat pentru evoluțiile politice din UE și pentru un climat de stabilitate și toleranță în Europa”, a completat Alexandru Muraru.