Lia Olguța Vasilescu a răbufnit în direct, miercuri, la Antena 3, cu privire la declarațiile publice pe care le fac în prezent reprezentanții Guvernului Cîțu cu privire la sistemul public de pensii.

Vasilescu spune că pensiile de stat administrate privat reprezintă o falsă soluție pentru viitorii pensionari.

Lia Olguța Vasilescu a răbufnit în direct: ”Cea mai mare țeapă dată de stat cetățenilor săi!”

Mai mult decât atât, fostul ministru al Muncii a declarat că a făcut calcule și simulări, pe vremea când a lucrat la legea pensiilor, în guvernarea PSD, din care a reieșit că pensia asigurată de Pilonul II va fi doar de 10 euro.

Primărița Craiovei a spus, cităm: ”Pilonul II este cea mai mare țeapă dată de statul român cetățenilor săi!”.

Ea a arătat că a ales să își retragă contribuțiile de pe Pilonul II, chiar în vremea în care era ministru, pentru a-și arăta dezaprobarea față de pensiile de stat administrate privat.

Sistemul de pensii publice, Pilonul I, este în administrarea Statului și deci nu ar trebui să fie lăsat să ajungă în colaps, a declarat Lia Olguța Vasilescu, ca reacție la afirmațiile făcute în ultima vreme atât de ministrul Muncii, Raluca Turcan, cât și de Premierul Florin Cîțu.

”Sunt cifre care arată dimensiunea dezastrului sistemului de pensii dacă nu facem nimic”, a declarat recent Raluca Turcan, vorbind despre reforma sistemului de pensii, ce prevede inclusiv creșterea vârstei de pensionare.

”Școlile din mediul rural vor rămâne fără profesori”

”Noi plătim anul acesta 7,7 miliarde de lei în plus la sistemul de pensii. Deficitul la bugetul de asigurări sociale este de 16,7 miliarde de lei. Adică, în bugetul de stat, din taxele și impozitele românilor, se transferă 16,7 miliarde de lei anual către bugetul de pensii.”, a mai spus Turcan.

În același timp, Lia Olguța Vasilescu și-a arătat dezaprobarea față de legea adoptată miercuri de către Guvernul Cîțu, prin care se interzice cumulul pensiei cu salariul pentru angajații din sectorul public care aleg să muncească până la 70 de ani.

Vasilescu spune că în mediul rural profesorii vor alege să se pensioneze, pentru a rămâne cu pensia, ceea ce va face ca școlile de la țară să rămână fără cadre didactice.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.