Contribuția la Pilonul II de pensie va crește. Când se va întâmpla acest lucru

Miercuri seara, ministru Muncii și al Protecției Sociale a declarat că, în următorii patru ani, contribuția la Pilonul II de pensii va crește cu un procent, subliniind că acest lucru este asumat prin programul de Guvernare.

„Avem asumat și în programul de guvernare să creștem în 4 ani contribuția la Pilonul II de pensie. Cu un procent în total în patru ani de zile (va fi creșterea – n.r.), astfel încât să nu dezechilibrezi Pilonul I de pensie”, a spus Raluca Turcan.

Ministrul a subliniat că este important să se știe în permanență ce se întâmplă cu contribuțiile la sistemul public de pensie și să se crească baza de colectare a Pilonului II. Potrivit ministrului, până acum a fost transferată spre Pilonul II suma de 9,73 de miliarde de lei.

Cristian Ghinea: Ne manifestam vointa (…) de a creste contributia la Pilonul II

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, de la Palatul Victoria, că Guvernul dorește să crească contribuția la Pilonul II de pensii. El mai spune că această majorare este vitală pentru ”sănătatea pensiilor pe termen lung”.

„Strategia fiscal-bugetara care se actualizeaza in fiecare an prevede in acest moment o crestere. Este o decizie pe care Guvernul trebuie sa o ia in fiecare an. Ne manifestam vointa politica foarte clara de a creste contributia la pilonul II, este absolut vital pentru sanatatea pensiilor pe termen lung, dar nu este un procent fix”, a declarat ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei