Lia Olguța Vasilescu a avut vineri o reacție extrem de dură cu privire la mult-lăudatul program IMM Invest, prin care guvernanții, în frunte cu ministrul de Finanțe, susțin că sprijină financiar firmele românești afectate de închiderea economie, în contextul pandemiei de COVID-19.

”Ce bătaie de joc!!! Doar 12 firme din cele peste 600.000 au primit ajutor prin IMM Invest!

Mai mult a costat reclama

pe care guvernul și-a făcut-o la tv cu acest program decât s-a oferit pentru salvarea firmelor!

O să ducă economia României fix în cap „deștepții” ăștia cu măsurile lor!”, a scris reprezentanta PSD pe Facebook.

Vasilescu a făcut aceste comentarii în postarea în care a distribuit acuzele partidului din care face parte:

”12‼️ Doar 12 din cele 600.000 de întreprinderi mici și mijlocii au putut beneficia de ajutor de la Guvernul PNL în două luni de stare de urgență!

”Guvern incapabil înțeleagă gravitatea situației”

Doar 12 IMM-uri au obținut credite garantate de stat din cele 96.000 care s-au înscris pe platforma IMM Invest, după ce aceasta s-a blocat în prima zi de funcționare!

În timp ce alte state, inclusiv vecinii României, au alocat miliarde de euro, până la 15-30% din PIB, pentru salvarea economiei naționale și a firmelor autohtone, în România IMM-urile au fost bătaia de joc a unui guvern incapabil înțeleagă gravitatea situației.

Mii de firme au intrat și vor intra în faliment. Adică alte sute de mii de șomeri și o scădere abruptă a nivelului de trai din România!”, a postat PSD vineri acest mesaj, pe pagina oficială de Facebook a partidului.