Valul de reacții legat de declarația de marți a ministrului de Interne, Marcel Vela, cu privire la ”strănutul penal”, a continuat și a doua zi.

Lia Olguța Vasilescu s-a alăturat celor care l-au ironizat pe Vela, postând pe internet un mesaj prin care comentează, la rândul ei, posibilitatea ca românii să se aleagă cu dosar penal, pentru un simplu strănut.

”Noi infracțiuni în Codul Penal”

”PNL lansează în noul Cod Penal alte infracțiuni:
– Tentativă de strănut.
– Instigare la strănut.
– Complicitate la strănut.
– Strănut din culpă.
– Strănut prin imprudență.
– Strănut calificat.
– Strănut deosebit de grav.
– Strănut în formă continuată.
– Strănut în serviciu”, a scris Vasilescu miercuri pe Facebook.

Marți, Marcel Vela a făcut marți mai multe declarații care pot fi catalogate cel puțin surprinzătoare.

”La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.r.).

”Răspândirea bolilor cu bună știință”

Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict”, a afirmat Vela, intr-o discuție pe canalul de YouTube al lui George Buhnici.

Iar declarațiile ministrului de Interne au fost urmate de numeroase ironii în mass media și social media, mai mulți politicieni, comentatori, jurnaliști și alte persoane publice considerând că Vela exagerează cu măsurile propuse pentru starea de alertă.