Lia Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit miercuri la adresa Guvernului liberal! Fostul ministru în guvernarea PSD acuză faptul că, în nici șase luni de zile, Guvernul Orban a adus România de pe primul, pe utimul loc în Europa.

”Au venit liberalii și au luat „măsuri de dreapta”, „de sprijinire a mediului de afaceri”, cică…

Vai de capul vostru de incapabili! Din cea mai mare creștere din UE ne-ați dus pe ultimul loc în nici jumătate de an…”, a scris reprezentanta PSD pe Facebook.

”Criză bugetară înainte de criza COVID-19”

Vasilescu comentat situația susținerii financiare pentru economia românească, grav afectată de pandemia de coronavirus, pe baza unei statistici publicate pe pagina oficială de Facebook a PSD, în care se precizează că sursa datelor este Fondul Monetar Internațional.

”Românii, pe ultimul loc în Europa la susținerea economiei naționale! Doar 3,5% din PIB însumează toate măsurile prevăzute de Guvern pentru a sprijini firmele și pentru salvarea locurilor de muncă.

Vecinii noștri, cu economii comparabile, alocă de câteva ori mai mult decât România.

De ce s-a ajuns aici? Pentru că Guvernul PNL a intrat în criză bugetară înainte de a intra în criza de coronavirus.

”Cel mai mare deficit din ultimii 30 de ani”

În primul trimestru din 2020, România acumulase cel mai mare deficit din ultimii 30 de ani! Pe bugetul făcut de PNL, nu de PSD!

Din această cauză plătesc cu mari întârzieri șomajul tehnic, iar până ieri, doar o singură firmă din categoria IMM reușise să acceseze sprijinul guvernamental!

Mai grav este că, nici pentru viitor, nu există niciun plan! Nici până în acest moment Guvernul PNL nu a luat nicio măsură pentru salvarea locurilor de muncă!

Tot anunță că “vor face”, “vor analiza”, “vor decide”, dar până acum singurul rezultat este că avem peste 1 milion de șomeri, iar românii sunt nevoiți să-și riște sănătatea pentru a merge la cules sparanghel în Germania!”, arată Partidul Social Democrat.

 

Sursa: FB PSD