LG România a lansat, astăzi, în ţara noastră primul televizor 3D, LD920, care are o diagonală de 47 de inch şi care costă 2.000 de euro.

„România este a doua ţară din Europa unde LG a lansat aceste echipamente, după Marea Britanie şi estimăm că vom vinde până la sfârşitul acestui an 300 de televizoare 3D”, a declarat Sorin Spinu, senior manager LG România.

Televizorul LD920, cu diagonala de 47 inci (119 centrimetri), este disponibil împreună cu două perechi de ochelari speciali la un preţ de 2.000 de euro. Ochelarii sunt de tip pasiv, însă în curând vom aduce şi televizoare LCD care folosesc ochelari activi de diferite diagonale, inclusiv plasme, a adăugat Spinu.

Televizorul 3D de la LG arată ca unul normal, diferenţa este facută de două procesoare de imagine performante şi de un filtru polarizant aplicat pe ecran.

Alături de televizor, LG România a introdus pe piaţa locală şi un player Blu-ray 3D, model BX580 care costă 300 euro. Clienţii care vor să îşi achiziţioneze un astfel de televizor vor opta automat şi pentru playerul Blu-ray deoarece în prezent niciun operator nu oferă conţinut 3D.

„Credem că în acest an vânzările LG România vor creşte. Pe segmentul televizoare, vânzările vor înregistra un avans de circa 10%, sub cel înregistrat anul trecut, de 18%”, a mai spus Spinu.

Televizorul şi playerul Blu-ray 3D de la LG sunt disponibile, de azi, în magazinele Media Galaxy.