„Apropo de business și de antreprenori, eu cred că eroii anului 2019 dar și 2018 și 2017 au fost antreprenorii, care în pofida unui vânt puternic spre fața lor au rezistat cu brio, au mers mai departe, s-au unit, au avut o voce, au luptat și au reușit să treacă peste o chestiune gen OUG 114, pe care sperăm să n-o mai vedem niciodată în viața noastră, nu prin conținutul unui astfel de act, ci prin modul în care acest lucru s-a înfăptuit și care a însemnat o intrare cu bocancii în viața și modul în care trăiesc antreprenorii din această țară, ei fiind cei care aduc totuși plus-valoare în societate și ei sunt cei care fac să avem educație, să avem spitale, să avem un aparat de stat,” a declarat omul de afaceri.

Cine este Dragoș Anastasiu

Dragoș Anastasiu a bifat tranzacția anului, după ce a vândut o parte din grupul Eurolines către gigantul german Dertour. El este o adevărată sursă de inspirație pentru mii de tineri pe care-i învață antreprenoriat la SuperTech.

Dragoș Anastasiu a părăsit România când avea doar 18 ani. A devenit un medic de top în Germania, dar după 15 ani s-a hotărât să revină acasă, la origini, ca antreprenor. A împrumutat 30.000 de marci și a început o afacere genială cu doar 10 angajați, câteva calculatoare, un spațiu închiriat și un autocar, cumpărat în rate. Așa s-a născut Eurolines România, în anul 1995.

Anul acesta, milionarul a cedat toate activitățile de turism către una dintre cele mai mari companii de turism din lume. Astăzi, Dragoș Anastasiu se dedică trup și suflet celui mai nou proiect al sau: educarea tinerilor în spirit antreprenorial.

La categoria Liderul Anului în Business, alături de Dragoș Anastasiu au mai fost nominalizați Ion Țiriac și Anca Vlad.

„Gala Premiilor Capital Eroii Anului 2019 a fost organizata cu ajutorul partenerilor: Fondul de Garantare si Creditare IFN, Tera Steel, International Alexander, Grampet Group, Arsene, Diaconescu & Asociatii, Alpha Bank, Tinmar Energy, Garanti Bank, Alexandrion Group, Romgaz, Fair Value Consulting, Face Convention Center, Zarea, Aura Natural Gold Water, Floraria Magnolia, Iiana, Sir Ludovic, Roserry.