Plenul Camerei Deputaţilor a decis, luni, la propunerea PSD, să retrimită Legea berii la Comisia de buget-finanţe, actul normativ fiind trimis Parlamentului în 2007 spre reexaminare de către şeful statului.

Deputaţii s-au întrunit într-o scurtă şedinţă de plen, înainte de ultima şedinţă comună a Camerelor din această sesiune, pentru a tranşa cererea de reexaminare a Legii berii transmisă de şeful statului, care avea recomandare de adoptare din partea Comisiei de buget, stabilind, cu unanimitate de voturi, retrimiterea actului normativ la comisie pentru completare.

Viceliderul grupului parlamentar al PSD Aura Vasile a cerut, de la tribuna Camerei, retrimitera actului normativ la Comisia de specialitate, pentru completarea cu un amendament depus de Ministerul Finanţelor.

„Această iniţiativă legislativă este una dintre puţinele iniţiative legislative care are şi un punct de vedere al Comisiei Europene pentru faptul că nu e ajutor de stat. Atunci când iniţiativa a fost făcută, această industrie era mai largă în România. Trebuie să mai facem o completare la această iniţiativă legislativă pentru a putea să cumulăm şi amendamentul Ministerului Finanţelor şi de aceea grupul PSD-PC propune retrimiterea la comisie”, a spus Aura Vasile.

Propunerea PSD a fost susţinută de reprezentanţii grupului parlamentar al PDL.