Potrivit ARACIS, de la data dobândirii calităţii de membru în Registrul Naţional al Evaluatorilor, gestionat de ARACIS, şi până în prezent, „Laurenţiu Barangă nu a participat la nicio activitate de evaluare externă” desfăşurată de ARACIS.

„Biroul Executiv al Consiliului ARACIS a luat la cunoştinţă de informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la anularea diplomelor de studii ale domnului Laurenţiu Barangă şi a decis (decizia nr. 15 / 12.10.2020) excluderea acestuia din Registrul Naţional al Evaluatorilor (RNE), gestionat de agenţie.

Totodată, precizăm faptul că domnul Laurenţiu Barangă a fost inclus în Registrul Naţional al Evaluatorilor în anul 2013, în baza unei proceduri care în prezent nu mai este în vigoare, care presupunea doar confirmarea calităţii de titular cu funcţia didactică de conferenţiar sau profesor într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, şi promovarea unor teste susţinute pe platforma online a agenţiei destinată experţilor evaluatori”, se arată într-un comunicat de presă al ARACIS.

La un pas de arest

De asemenea, sursa citată a mai menționat faptul că orice solicitare de a deveni membru RNE-ARACIS, înainte de a primi dreptul de a susţine testele de evaluare necesare, este supusă analizei Comisiei de experţi permanenţi care gestionează domeniul de activitate în care doreşte să activeze candidatul respectiv, pentru a fi evaluată experienţa profesională, managerială şi în domeniul asigurării calităţii a solicitantului. „Rezultatul analizei este validat de Biroul Executiv al Consiliului ARACIS”, susţine ARACIS.

De menționat e faptul că duminică, Judecătoria Sectorului 5 a respins, cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a lui Laurenţiu Barangă şi a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune, fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat.