Laura Codruța Kovesi lansează acuzații grave la adresa Executivului. Fosta șefă DNA acuză Guvernul că pune beţe în roate procesului pe care l-a deschis împotriva statului la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Codruţa Kovesi reclamă modul în care a rămas fără post la DNA, dar Executivul a cerut amânarea judecăţii până la vară. „Cred că este doar o încercare de a amâna acest proces din partea Guvernului României. După cum CEDO a informat ambele părţi, procedura de judecată este una de urgenţă, deci este cumva aberant să vii să ceri un termen de două luni în condiţiile în care vorbim de o procedură de urgenţă şi în condiţiile în care termenele la CEDO care se dau pentru amânări sunt de trei săptămâni, deci….”, spune Kovesi, conform DIgi24.

La sfârșitul anului trecut, Kovesi a făcut plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în care contestă modul în care a fost revocată din funcţie. Cererea  a trecut rapid de procedura de filtru, ceea ce indica faptul că este în principiu admisibilă și că începe judecata pe fond.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA în 9 iulie, în urma unei decizii a Curții Constituționale. În acțiunea transmisă Curții Europene pentru Drepturile Omului, magistratul arată că decizia unilaterală a CCR nu i-a oferit o cale efectivă de a o contesta, așa cum prevede Convenția Europeană a Drepturilor Omului și nici măcar nu a fost parte din acel conflict inițiat de Executiv la CCR, conflict cu președintele României, care s-a soluționat în favoarea Guvernului și în urma căruia șeful statului a fost nevoit să emită acel decret de revocare.