Staţiunea face parte din planurile de a investi 1,1 miliarde de dolari pentru renovarea celor cinci proprietăţi ale firmei în enclava jocurilor de noroc din China.

Sands a spus că stațiunea renovată ar avea câteva "obiective turistice".

Mişarea vine după ce veniturile din jocurile de noroc din Macao încep să revină în urma unei represiuni conduse de Beijing asupra coruptiei. Londra va înlocui Sands Cotai Central, care deține în prezent mai mult de 6.000 de camere de hotel, 4.000 de metri pătrați de spațiu de retail și un cinematograf de 1.700 locuri.

Robert Goldstein, președintele și operatorul șef de la Sands, a declarat că fațada stațiunii se va asemăna cu "ceva la fel ca aspectul arhitectural al lui Big Ben".

"Dacă te gândești la Londra, e atât de iconică în multe feluri, autobuze pentru Beefeaters, și există atât de multe oportunități acolo", a adăugat el.

"Echipa noastră se distrează foarte mult cu asta".

Sands a investit mai mult de 13 miliarde de dolari în zonă din 2002, când a devenit prima companie americană care a deschis un cazino acolo.

Ultimul său anunț este că acela conform căruia autoritățile chineze pun o presiune din ce în ce mai mare asupra regiunii pentru a se diversifica de la jocurile de noroc, ducând la o întrecere a firmelor majore de a construi staţiuni înainte ca licențele de cazinou să înceapă să expire în 2020.

Macau este singurul loc din China unde jocurile de noroc sunt legale, însă reputația sa ca centru de spălare a banilor a făcut recent obiectul urmăririlor penale împotriva mai multor oficialități guvernamentale.

Dar mai mulți bani pentru jocuri de noroc se îndreaptă spre regiunea semi-autonomă din sudul Chinei. Biroul de inspecție și coordonare a jocurilor de noroc din Macau a raportat venituri din jocurile de noroc de 67 miliarde de patacas (8,3 miliarde de dolari) în perioada iulie-septembrie a acestui an, în creștere cu 22% față de 2016.

În ultimele sale rezultate trimestriale, compania a declarat că, în aceeași perioadă, veniturile totale nete pentru Sands China – filiala sa chineză – au crescut cu 12,2% până la 1,93 miliarde dolari.

"Strategia noastră de a stimula din nou investiția noastră în Macao este mărturia credinței noastre neclintite în tendința de creștere seculară din China", a declarat Sheldon Adelson, fondatorul, președintele și directorul executiv al Sands.