Marcel Ciolacu nu renunţă la scoaterea păcănelelor în afara localităţilor mici din România

Marcel Ciolacu, în război cu păcănelele! Premierul spune că nu va face niciun pas înapoi în această luptă.

Invitat în emisiunea lui Victor Ciutacu, şeful Guvernului a spus-o foarte clar: „Până nu termin cu păcănelele, nu mă las!”

Prim-ministrul a explicat că taxele pentru firmele de jocuri de noroc au fost majorate de 10 ori.

„Le-am luat cu de 10 ori mai mult. (Am mărit taxele) de zece ori la păcănele”, a precizat Ciolacu.

Toate aceste firme au fost obligate să se înregistreze în România, a adăugat premierul.

„Toată lumea în acest moment are sediul fiscal și social în România. Toate serverele erau și vor fi în continuare la jocurile de noroc”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Dependenţa de jocuri de noroc, la fel ca drogurile sau alcoolismul

Marcel Ciolacu, în război cu păcănelele! Premierul spune că nu îşi doreşte cele 1,6 miliarde pe care această industrie le aduce la bugetul statului, pentru că sunt „bani pe nenorocirea oamenilor”.

Marcel Ciolacu spune că dependenţa de jocuri de noroc este la fel de gravă precum alcoolismul sau drogurile. El promite că nu vor mai exista păcănele în nicio localitate din România cu mai puţin de 15.000 de locuitori.

„«Domnule, aducem bani, aducem 1,6 miliarde». Luați-vă banii înapoi! N-am nevoie de ei! Sunt bani pe nenorocirea oamenilor! N-am nicio treabă cu… N-am nevoie de banii lor!

Banii se întorc, omul se duce cu ei la familie şi la copii. Se întorc banii oricum în economie. Nu înțelegem că dependența de jocuri de noroc, precum alcoolism, precum drogurile… Ăsta este adevărul.

Noi nu vorbim de cei care joacă în anumite limite de distracție, cei care joacă ocazional, cei care joacă experimental. Noi vorbim de dependență, de oameni care și-au nenorocit familiile, viețile, de oameni care s-au sinucis.

Ce să caute la comune? Nu va mai fi nicio păcănea în localități sub 15.000 de locuitori. Ştiți ce înseamnă asta? 3.000 de localități din România. Mai rămân cred că vreo 170 de localități, unde vor exista niște…

Peste tot în lumea civilizată există reguli. Vrei să joci online? Foarte bine, joci online. (…)

Eu am propus foarte clar sub 15.000 de locuitori nu au ce căuta păcănele. Cum adică? (…) Bea, săracul om, vine de la serviciu, bea trei ţuici și-o bere, s-apucă și pierde tot salariul la păcănele”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, potrivit Rador.

Reguli foarte stricte pentru industria jocurilor de noroc

Reamintim că ordonanţa de urgenţă promovată de Guvern va crește semnificativ taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc. În plus, se va limita drastic spațiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie.

Firmele de jocuri de noroc nu vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată în România.

Premierul Marcel Ciolacu i-a acuzat de mai multe ori, în ultimele săptămâni, de încercări de intimidare pe cei din această industrie.

„Amenință politicieni și concediază jurnaliști. S-a ajuns mult prea departe”, a precizat prim-ministrul la începutul acestei luni.