Cu mai puțin de o lună în urmă, Capital anunța că o companie din Cluj va lansa în acest an la București un serviciu de car-sharing dedicat firmelor în care va utiliza și mașini electrice BMW i3. Ei bine, acum, o altă firmă din vestul țării – de la Timișoara de această dată – a confirmat achiziționarea unei flote de vehicule electrice de același tip și extinderea către Capitală.

MLS SRL, companie înregistrată în județul Timiș care oferă servicii de închiriere și leasing de autoturisme a anunțat că tocmai a intrat în posesia primelor două modele BMW i3 dintr-o flotă de patru unități comandată dealerului Banat Car Timişoara, parte a grupului Automobile Bavaria. Până la finalul anului în flotă ar putea exista chiar zece astfel de mașini. MLS are trei divizii, CityCar – servicii de rent-a-car, CityCab Airport Shuttle – transport de persoane în regim taxi, și CityLimo – transport de persoane de tip „chauffeur & limousine“, cea din urmă având deja activițăți și la București. Odată cu achiziția de vehicule electrice, CityLimo, lansează și o nouă aplicație pentru comenzi on-line, dar și un program de instalare a unei rețele private de stații de încărcare.

„Maşina electrică este o alegere perfectă pentru cei care vor să se deplaseze în oraş, deoarece economisesc resurse financiare şi, totodată, sunt şi prietenoşi cu mediul înconjurător. Totul a pornit din dorința de a duce Timişoara în rândul oraşelor din vestul Europei. Şi pentru că am vrut o aliniere completă la standardele europene,  am dezvoltat şi o aplicație online, astfel încât doritorii să poată închiria maşini electrice rapid şi eficient“, a declarat Silviu Miloş, managerul CityLimo.

Ce înseamnă „chauffeur & limousine“

Serviciile oferite de CityLimo se referă la transport privat de persoane în regim de închiriere auto cu șofer. Orice persoană care își dorește să fie transferată de acasă la aeroport, sau oriunde în interiorul orașului sau chiar interurban poate apela la aceste servicii prin care se pun la dispoziție nu doar mașina ci și un șofer profesionist.

Conform lui Silviu Miloş, mașinile sunt dotate cu echipamente la cele mai înalte standarde, având inclusiv wifi, iar șoferii sunt profesioniști atestați în conducere defensivă, vorbitori de limbi straine, buni cunoscători ai orașului și ai traficului existent. Parcul auto al CityLimo este compus, pe lângă noile modele BMW i3, dintre care două au intrat deja în flotă, iar alte două vor fi incluse în câteva zile, din modele Mercedes-Benz și BMW cu motoare convenționale. „În parcul auto utilizat pentru transferuri am investit aproximativ 500.000 de euro. Vorbim de vehicule cu propulsoare conventionale și electrice achizitionate în leasing cu avansuri de minimum 25% pe perioade de maximum patru ani“, menționează oficialii companiei care adaugă că alți 50.000 ce euro au fost cheltuiți pentru dezvoltarea site-ului „care integrează un sistem de management al comenzilor,clienților și partenerilor, precum si al soferilor, dar și al autoturismelor folosite“.

Rețea de încărcare cu 16 stații „fast-charge“

Pe lângă investiția în mașini și site, compania MLS are în plan achi­zi­ționarea și montarea a 16 staţii fast-charge care vor fi instalate în Timişoara, Deva, Severin, Petrosani, Sibiu,  Vâlcea, Pitești, Ploiești, Cluj şi Bucureşti. „Finanțarea provine din surse proprii obținute în 12 ani de muncă în care am crescut continuu businessul, am reinvestit tot ce am câștigat, am fost în permanentă interacțiune cu clienții nostri și am urmărit satisfacerea în totalitate a cerințelor pieței. În plus am obținut ecotichetul de 20.000 de lei/mașină electrică accesând programul «Rabla Plus» și intenționăm să depunem documentele pentru a obține finanțare și pentru stațiile de încărcare,prin programul «Infrastructura de alimentare verde» care demarează începând cu 15 septembrie 2016“, a declarat pentru Capital, managerul CityLimo, Silviu Miloş.

Oficialul consideră că recuperarea investițiilor va fi făcută „la fel cum am făcut-o și pe cea pentru mașinile cu motoare convenționale, din activitatea curentă, iar stațiile de încărcare montate de noi  vor putea fi accesate și de alți utlizatori de automobile electrice, contra cost“.

Grație investițiilor în mașini și infrastructură electrică, Timișoara și Clujul devin primele orașe din România care deschid drumul transportului privat „verde“. În plus, primul oraş din Europa care a folosit iluminatul electric, Timișoara, vine acum cu o nouă premieră, de această dată naţională, utilizarea automobilelor electrice pentru servicii dedicate persoanelor care au mare grijă de propriul statut. De altfel chiar oficialii CityLimo susțin că utilizarea serviciilor de trasfer „chauffeur & limousine“, denotă, în primul rând, „un mod de exprimare a unicității tale ca individ și identitatea mărcii tale ca produs valoros și necesar în fața partenerilor tăi“.