Formaseră o celulă subversivă anarho-insurecțională, a cărui sediu se afla într-un centru social din Roma și care avea ca scop reorganizarea mișcării anarhiste. Șapte persoane au fost arestate de către Carabinieri, fiind acuzate de asociere în scop terorist și subminarea ordinii democratice, acte de terorism cu dispozitive mortale și explozive și alte crime, scrie Rainews.

Printre ei se află şi o femeie. Una dintre persoanele arestate ar fi printre responsabilii atacului cu dispozitiv exploziv împotriva secţiei de carabinieri Roma San Giovanni, din 2017, revendicat de Federația Anarhică Informală.

Celula destructurată vineri, cu sediul în centrul social „Bencivenga Occupato” din Roma, a avut contacte cu diverse grupuri străine, inclusiv din Grecia, Chile și Germania. Ancheta a scos la iveală contacte între persoanele arestate și anarhiștii greci, țară în care „Conspirația celulelor de foc”, un grup terorist aparținând cartelului Fai-Fri, este foarte activă.

Militantul argentinian Santiago Maldonado, căruia îi este dedicată celula care a revendicat atacul de la secţia de carabinieri din Roma San Giovanni, a murit în august 2017, în urma unei manifestații în apărarea populaţiei Mapuche, temă de luptă a anarhiștilor chilieni.