Principalul motiv pentru care tirgul de IT CeBIT are atit de mare succes este acela ca atrage un numar impresionant de vizitatori, dar si o explozie de tehnologie de ultima ora. Practic, renumele tirgului a fost creat datorita asocierii cu lansarea de tehnologii futuriste si produse inovatoare. Majoritatea firmelor expozante isi iscriu i agenda lansarea noilor linii de produse si servicii cu ocazia CeBIT-ului.
De la an la an, tirgul a devenit un adevarat indicator al noilor tendinte din industria tehnologiei informatiei si comunicatiilor, IT&C. Oricine vrea sa stie care este ultima inovatie itr-unul dintre domeniile: software, retele, birotica, telecomunicatii, cartele magnetice sau computere si accesoriile lor merge la CeBIT.
Anul acesta, domeniile care au excelat i lansarea de produse si tehnologii noi au fost Internetul si telecomunicatiile. Producatorii de accesorii si echipamente destinate acestor domenii s-au itrecut care mai de care sa prezinte noi produse din ce i ce mai practice, cu capacitati tehnice sporite si forme de prezentare mai atractive si comerciale.
Reportofon digital
Putind icapea foarte usor itr-un buzunar, reportofonul digital DS 3000 de la Olympus iregistreaza, editeaza si transcrie mesaje vocale usor si repede. O cartela de 64 MB poate imagazina pina la 22 de ore si 20 de minute de discutii. DS 3000 cintareste 86 de grame cu tot cu baterii si permite transferul de fisiere audio catre un PC. Folosind softul ViaVoice Transcription de la IBM, DS 3000 transpune dictarea i text pe care il expune direct pe ecranul computerului.
inlocuitor de chelner
WaiterPad de la Palm Teq este un sistem destinat sa revolutioneze modul i care opereaza personalul din industria ospitalitatii. Sistemul WaiterPad este alcatuit din terminale pentru transmiterea comenzilor clientilor din restaurante si baruri direct catre bucataria sau barul restaurantului si din terminale de plata care functioneaza ca un radio. Implementarea acestui sistem poate reduce costurile cu personalul cu pina la 40%. Sistemul poate creste profitabilitatea firmei marind viteza serviciilor si a schimbului la mese. WaiterPad elimina si clasicele bacsisuri, notele de plata fiind direct transmise de terminale catre cartea de credit a clientului.
MPEG 4 – alternativa video a MP3-urilor
MPEG 4 este cel mai nou membru al familiei Moving Pictures Expert Group de standarde video digitale. MPEG 4 este cel mai sofisticat standard din punct de vedere tehnic, care permite transferul de fisiere video prin intermediul modemurilor dial-up si al retelelor de telefoane mobile. Hackerii s-au pus deja pe treaba si au creat o versiune pirat a MPEG 4, denumita DivX. Cu ajutorul DivX-ului, filme oricit de lungi pot fi transpuse pe un CD-ROM obisnuit si isi pastreaza aceeasi calitate a imaginii.
Un laptop special pentru gameri
Satellite 2800-500 de la Toshiba este un laptop creat special pentru pasionatii de jocuri pe computer. Produsul dispune de optiuni video fantastice, iar sistemul audio este itr-adevar special. Sistemul de basi inclus face din acest laptop un adevarat rai pentru gamerii iraiti, care pot astfel gusta pe deplin jocurile preferate. 2800-500 are un sistem de sunet de 16 biti ce suporta formatul SoundVlaster Pro si are boxe incluse.
Monitor TV la purtator
Terminalul multimedia TX-15TA1C produs de Panasonic este un ecran portabil plat, de 15 inci, ce poate fi conectat nu doar la un PC, ci si la un tuner TV sau alte sisteme audio sau video,
TX-15TA1C foloseste tehnologia Digital Scan si asigura imagini extrem de clare si fara erori, monitorizind chiar si intensitatea culorilor si a luminozitatii.