Nelu Tătaru susține că masca trebuie purtată doar în spații închise. În ceea ce privește schimbarea măștii, ministrul atrage atenția că aceasta trebuie schimbată după 2 sau 4 ore, deoarece poate deveni un pericol.

„Masca se folosește doar când suntem în spații închise sau în mijloacele de transport în comun. În celelalte spații se folosește doar în condițiile în care avem o boală respiratorie și putem infecta noi. O mască se folosește între 2 și 4 ore. Dincolo de acest interval poate deveni ea însăși un pericol pentru că la nivelul ei se pot aduna secreții”, a explicat Nelu Tătaru, la B1 TV.

În ceea ce privește capacitatea României de a pune la dispoziție zeci de milioane de măști începând cu data de 15 mai, ministrul a susține că „în acest moment, nu, dar odată cu reluarea activității, bănuiesc că fiecare unitate de producție, fiecare farmacie își va putea face aceste aprovizionări”.

Ce trebuie să ceri la farmacie

Totodată, Nelu Tătaru a vorbit despre ce informații ar trebui să ceară de la farmacie românii care vor să-și cumpere măști, pentru a se asigura că achiziționează un produs sanitar care asigură într-adevăr protecția necesară.

Potrivit ministrului, românii „trebuie să ceară caracteristica tehnică a acestei măști și avizarea de către Ministerul Sănătății sau de către Ministerul Apărării”.