”La 1 decembrie arieratele CNADNR se ridicau la aproximativ 640 de milioane de lei. Precizez, însă, că o parte semnificativă a acestora au fost plătite sau vor fi plătite în cursul lunii decembrie. Astfel, pot să afirm că la finalul anului Compania va avea mai puține datorii decât în urmă cu un an”, a declarat, pentru capital.ro, directorul CNADNR Daniela Drăghia. Șefa de la Drumuri nu a precizat însă la cât se ridică datoriile a căror plată se va face în 2012.

Bechtel și-a primit toți banii

Cu două zile înainte de finalul anului, Compania de Autostrăzi și-a achitat și datoria pe care o avea către Bechtel, constructorul a două tronsoane din Autostrada Transilvania.
Compania condusă de Drăghia s-a angajat în urma negocierilor cu americanii avute în vară să achite în două tranșe datoriile pe care le are. Prima tranșă, în valoare de 50 milioane de euro, la care se adaugă TVA în valoare de 51.845.000 lei, a fost achitată în septembrie.

Restul banilor, 45,08 milioane euro, la care se adaugă TVA în valoare de 60.353.820 lei, a fost achitat săptămâna trecută.