Europarlamentarul Cristian Preda vine cu o soluție șoc, după ce au amânat următoarea rundă de negocieri. Aceasta va avea loc pe 12 aprilie, nu pe 10 aprilie, așa cum era stabilit inițial.

„Consiliul UE a informat că viitoarea dată prevăzută pentru negocieri, 10 aprilie, este acum imposibilă, aducând în discuţie reuniunea specială a Consiliului European”.

„Consiliul a propus ca dată nouă 12 aprilie. Totuşi încă nu este clar dacă Parlamentul doreşte să aibă loc această întâlnire. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci cel mai probabil negocierile se vor relua după formarea unui nou parlament”, au mai spus voci din Consiliul European.

Astfel, europarlamentarul susține că o soluție ar fi retragerea candidatului Bohnert.

”Negocierea dintre PE și Consiliu referitoare la EPPO s-a blocat. Nu va mai fi vreo rundă de discuții. Cea programată săptămâna viitoare a fost anulată.

Guvernul Dăncilă a folosit președinția rotativă ca să discrediteze Consiliul. Singura cale de deblocare a situației e retragerea dlui Bohnert.

Acesta nu poate deveni procuror-șef călcând-o în picioare pe L.C. Kovesi și făcând astfel jocul unui guvern corupt cum e cel de la București”, a zis europarlamentarul Cristian Preda.