Odată ajuns la audieri, fostul procuror șef DNA și-a dat seama că împotriva sa este demarată o nouă urmărire, fiind acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat, în dosarul în care sunt cercetați foștii procurori DNA Lucian Onea și Mircea Negulescu.

În primă instanță, în spațiul public a fost rostogolită informația potrivit căreia, tocmai cei doi procurori apropiați de Codruța Koveși ar fi denunțat-o pe aceasta.

Totuși, surse judiciare susțin pentru StiripeSurse că, în realitate, presupusele probe ar fi venit tocmai din partea actualilor șefi ai DNA, Marius Iacob și Călin Nistor.

Într-adevăr, cei doi au fost audiați în dosar și ar fi depus mai multe probe incriminatorii pentru Kovesi, sub forma unor documente care dovedeau că, deși în mod teoretic, DNA Ploiești era coordonată de unul dintre cei doi adjuncți, în practică fostul procuror șef DNA era cea care asigura conducerea structurii.

Practic, Laura Codruta Kovesi este acuzata ca ar fi coordonat un grup infractional organizat care s-ar fi realizat la nivelul DNA Ploiești.

Mircea Negulescu este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiției, trafic de influență, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lucian Onea este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informațiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.