Azamat Zhangulov, actualul prim vicepreşedinte al KMG International, a fost promovat în funcţia de prim vicepreşedinte vânzări şi marketing în cadrul KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze a statului Kazahstan, acţionarul unic al KMG International.

Cu o experienţă de 15 ani în industria petrolieră, Azamat Zhangulov s-a alăturat Grupului KMGI International în 2012, când a fost numit director general adjunct pe probleme financiare. Din poziţia de prim vicepreşedinte al KMG International, Azamat Zhangulov a coordonat strategia pe termen lung şi dezvoltarea corporativă a Grupului, conform obiectivelor de business ale acţionarului unic.

Noul vicepreşedinte al KMG International, Alexey Golovin, va prelua responsabilităţile pentru dezvoltare corporativă şi strategie a Grupului, coordonând dezvoltarea strategică, proiectele de fuziuni şi achiziţii, relaţiile publice şi relaţiile cu autorităţile guvernamentale şi acţionarul unic.

Cătălin Dumitru, care a ocupat anterior funcţia de vicepreşedinte responsabil cu activitatea operaţională în cadrul KMG International, preia poziţia de prim vicepreşedinte al KMG International, continuând să fie responsabil de întregul lanţ operaţional al Grupului.

“Alexey Golovin şi Cătălin Dumitru au dovedit calităţi manageriale de excepţie şi sunt convins că din noile poziţii vor continua să aibă o contribuţie semnificativă la dezvoltarea grupului. Activitatea operaţională coordonată de Cătălin Dumitru a avut o contribuţie majoră la revenirea pe profit a Grupului în ultimii trei ani, în timp ce Alexey Golovin şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile în diversele poziţii deţinute în cadrul Grupului, astfel că noua structură de conducere este bine poziţionată pentru a asigura îmbunătăţirea în continuare a profitabilităţii KMG International”, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general executiv (CEO) al KMG International, citat în comunicat.

Alexey Golovin, care a fost anterior director de strategie, a deţinut în ultimii patru ani diferite poziţii în cadrul KMG International, inclusiv funcţia de director de comunicare internă şi dezvoltare corporativă şi cea de director de marketing şi comunicare. Alexey Golovin s-a alăturat grupului de companii KazMunayGas în 2008, iar din 2009 lucrează în cadrul KMG International. Este licenţiat în drept în cadrul Facultăţii de Drept ‘Adilet’ şi a urmat programul de Executive MBA al Essec & Mannheim.

La rândul său, Cătălin Dumitru are o experienţă profesională de 23 de ani şi s-a alăturat Grupului KMG International (fostul Grup Rompetrol) în anul 2002, în calitate de director financiar pentru două companii ale Grupului. Cariera sa în cadrul Grupului a evoluat treptat, din poziţia anterioară de vicepreşedinte operaţiuni fiind responsabil de coordonarea activităţilor de aprovizionare cu materii prime şi trading cu produse finite, activităţilor de rafinare şi petrochimie, precum şi cele de distribuţie a produselor petroliere. Din noua sa poziţie, Cătălin Dumitru va fi responsabil cu implementarea activităţilor operaţionale pe termen lung ale KMG International.

KMG International desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, extracţie şi servicii industriale. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din ţară, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone de ţiţei pe an, Rafinăria Vega Ploieşti, care rafinează produse speciale, aflată în operare din 1905, dar şi peste 700 de puncte de alimentare cu carburanţi, 230 de staţii distribuţie GPL, 9.000 de puncte de distribuţie butelii, trei staţii de îmbuteliere GPL şi 10 depozite.

Sursa: Agerpress