Cu cine se va întâlni prima dată?

Iohannis are programată o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode și cu premierul Ludovic Orban la ora 11. În cadrul acestei întâlniri, cei trei vor clarifica situația unei dintre cele mai dorite autostrăzi din țară, autostrada Sibiu – Piteşti.

Comisia Europeană a solicitat României, în data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificări privind impactul autostrăzii Sibiu – Piteşti asupra mediului, pe traseul acesteia.

Exxon, pe agenda discuțiilor

La ora 12, Klaus Iohannis împreună cu Ludovic Orban vor avea o altă întâlnire, de această dată cu ministrul Economiei, tema întrevederii fiind Exxon.

Intenţia Exxon de a vinde participaţia la Marea Neagră, posibil către Lukoil s-ar putea afla pe agenda discuţiilor, în condiţiile în care săptămâna trecută preşedintele Iohannis a afirmat că este o chestiune care preocupă autorităţile.
”Vânzarea participaţiei Exxon la Marea Neagră este o chestiune care ne preocupă. Această informaţie care circulă în ultimele zile nu este reală, nu cred că putem să vorbim de o astfel de posibilă tranzacţie, dar ne priveşte şi pe noi şi România va avea un cuvânt greu de spus aici”, a declarat preşedintele săptămâna trecută.

Dublarea alocațiilor, un alt subiect mult discutat

La ora 12:30, Klaus Iohannis se va întâlni cu Raluca Turcan și cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru pentru a discuta despre dublarea alocațiilor, în contextul declaraţiilor care au urmat promulgării de către preşedinte a Legii.

O altă temă de discuţie ar putea fi situaţia distribuirii pensiilor în luna ianuarie, dar şi modalitatea de eliminare a pensiilor speciale.