PSD respinge categoric acuzațiile aduse miercuri de Președintele Klaus Iohannis, cu privire la sprijinul acordat de partidul condus de Marcel Ciolacu adoptării proiectului de lege ce stipulează autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc.

Alfred Simonis, șeful deputaților PSD, a explicat că legea a trecut tacit în perioada în care sistemul de vot on-line al Camerei Deputaților nu era pus la punct și nu s-a putut vota.

”Este o acuzație nefondată, mincinoasă, cu scopul de a deturna atenția românilor de la incapacitatea și corupția din Guvernul României”, a declarat Simonis, într-o intervenție telefonică la la Antena 3.

Acuzații fără precedent

El a explicat că a durat două luni de zile până când Guvernul Orban a trimis punctul de vedere al Executivului, asupra proiectului de lege în cauză.

Iar cutuma parlamentară spune că nu se votează o lege fără punctul de vedere trimis de guvern.

Președintele Klaus Iohannis a acuzat miercuri PSD că vrea să dea ungurilor Ardealul și că face înțelegeri secrete, prin birouri, cu cei care vor să destrame România.

Ea a insinuat că premierul Ungariei, Viktor Orban, i-ar fi promis ceva lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, în schimbul sprijinului acordat pentru autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc.