Klaus Iohannis face anunţul momentului! Toţi românii trebuie să ştie: “A fost dureros”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut un mesaj pentru românii de pretutindeni, în contextul noului an care urmează să vină. Șeful statului spune că anul 2021 a fost unul cu multe încercări, dar și unul dureros din cauza românilor care au pierdut lupta cu coronavirusului.

De asemenea, acesta a avut un mesaj și pentru familiile care au pierdut pe cineva drag din cauza COVID, informează Administrația Prezidențială.

”Dragi români,

Lăsăm în urmă un an cu multe încercări, cu suișuri și coborâșuri, cu speranță și deznădejde.

2021 a fost un an dureros pentru țara noastră, prea mulți români pierzând lupta cu virusul în valurile succesive ale pandemiei. În aceste momente, vă îndemn să ne îndreptăm gândurile și către familiile îndurerate de dispariția cuiva drag.

Îmi exprim întreaga recunoștință față de medicii, asistenții medicali, paramedicii, ambulanțierii, farmaciștii, voluntarii și toți cei care s-au aflat și continuă să se afle în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Ei fac tot ce le stă în putință, ignorând riscurile și trecând peste epuizare, să salveze vieți și să aline suferința celor bolnavi”, spune președintele.

Klaus Iohannis: Vă mulțumesc pentru sacrificiile făcute

Sursa anterior citată mai arată că președintele României le mulțumește tuturor pentru sacrificiile făcute, subliniind, totodată, că ceea ce am învățat despre noi în pandemia ar trebui să ne inspire și să ne ajute să trecem mai ușor peste provocările viitoare.

”Dragi români,

Vă mulțumesc pentru sacrificiile făcute, pentru responsabilitatea și simțul civic deosebit de care ați dat dovadă și în acest an dificil. Tot ce am învățat despre noi înșine pe parcursul pandemiei ar trebui să ne inspire și să ne ajute să depășim mai ușor orice încercări viitoare. Noi, ca națiune, trebuie să ieșim mai puternici și mai uniți din această criză sanitară teribilă.

2022 ne bate la ușă: să îi deschidem, așadar, cu speranță, cu inima deschisă și cu încrederea că toate eforturile noastre vor însemna bucuria de a ne regăsi, cu adevărat, în normalitate.

La mulți ani, oriunde vă aflați! Vă doresc un An Nou fericit, cu sănătate și împliniri!”, a fost mesajul șefului statului, transmis vineri, 31 decembrie.