Kingston Technology, companie ce activeaza pe piata locala de module de memorie PC, carduri flash si unitati portabile USB, a inregistrat o crestere cu 6% a vanzarilor in 2008, pana la 10,66 milioane de dolari. In 2007, compania a raportat vanzari de 10,09 milioane de dolari pe piata romaneasca.

Cantitativ, vanzarile Kingston pe piata locala s-au cifrat in 2008 la aproximativ 930.000 de memorii, cele mai mari volume fiind obtinute pe segmentul memoriilor de tip Flash (carduri de memorie pentru telefoane mobile si pentru aparate foto video, precum si dispozitive USB), dar si pe segmentul memoriilor DRAM (Branded si ValueRAM). In urma cu un an Kingston a inregistrat vanzari de 584.000 de unitati.

Cotele de piata inregistrate au fost de 25% pentru segmentul cardurilor de memorie, 25% pentru dispozitivele USB si 13% pentru memoriile DRAM.

„Dupa patru ani de prezenta in Romania observam o aliniere a tendintelor de crestere ale business-ului local la nivelul din Europa de Est, unde am crescut cu 5,4”, a declarat Pawel Smigielski, managerul regional pentru Europa de Est in cadrul Kingston Technology Europe Ltd.

In ceea ce priveste pozitia pe piata din Romania, Kingston si-a consolidat business-ul realizand o crestere din punct de vedere cantitativ cu 59% in raport cu anul 2007, a declarat Mihai Marcu, directorul de dezvoltare pentru Bulgaria, Moldova, Romania in cadrul Kingston Technology Europe Ltd.

„Daca cele mai importante rezultate le-am obtinut pe memoriile Branded, cu o crestere de peste 100%, nici rezultatele obtinute pe segmentele Flash (inclusiv USB) si ValueRAM nu sunt de neglijat, cresterile fiind de 63%, respectiv 45%. Aceste rezultate sunt cu atat mai valoroase cu cat am inregistrat eroziuni al preturilor pe toat segmentele, cu o medie de 38%”, a precizat Marcu.

Pentru anul 2009, Kingston se va concentra pe consolidarea cotei de piata si pe dezvoltarea segmentului de produse cu prezenta in zona de retail, cum sunt dispozitivele USB si memoriile flash pentru telefoanele mobile si aparatele foto/video, a mai spus Mihai Marcu.

Partenerii Kingston in Romania sunt: Abis Romania, Asesoft Distribution, Avenir Telecom, Avnet, ElkoTech, K-tech, Logicom IT Distribution, R.H.S. Company, World Comm.

Kingston Technology Company Ing. este cel mai mare producator independent de memorii, proiecteaza produce si distribuie module de memorii pentru desktop-uri, paltop-uri, servere, imprimante, memorii flash pentru PDA-uri, telefoane mobile, camere foto si playere Mp3.