„Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precendent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a declarat liderul UDMR.

Ce a zis azi Iohannis

„Este incredibil ce se întâmplă în Parlament. PSD a ajutat UDMR să treacă în Cameră o lege care dă autonomie Ținutului Secuiesc.

Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD și ce înțelegeri se fac. Noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus și marele PSD se luptă în birurile secrete din Parlament să dea Ardealul ungurilor. Oare ce v-a prois Viktor Orban în schimbul acestei înțelegeri? Asta înseamnă majoritate toxică pesedistă. Se înțelege de ce am vrut anticipate.

Nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Este inadmisibil așa ceva. O astfel de lege nu va exista cât sunt eu președinte”, a anunțat Klaus Iohannis.