Un nume greu apare în scandalul negocierilor dintre şeful Hidroelectrica, Remus Borza, şi angajaţii companiei privind diminuarea fondului de salarii. Deşi sunt reprezentanţi de Hidrosind, sindicatul salariaţilor Hidroelectrica, angajaţii l-au chemat să-i sprijine pe Liviu Luca, şeful sindicatului Petrom şi al sindicatului Angajaţilor din Energie petrol şi Gaze, cu care poartă acum Borza negocierile. 

Vezi aici lista completă a beneficiilor primite de angajaţii Hidroelectrica

Borza a spus de mai multe ori că are printre scopuri diminuarea fondului de salarii de la Hidroelectrica până la sfârşitul anului în trei variante: fie prin micşorarea venitului brut, fie prin concedieri, fie printr-un mix între cele două.

Liviu Luca este unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea sindicală. Este cel care a reuşit desprinderea Petrom Service din Petrom, companie pe care a vândut-o ulterior austriecilor de la OMV cu peste 300 de milioane de euro. De asemenea, numele lui Luca este asociat cu cel al controversatului om de afaceri Sorin-Ovidiu Vântu împreună cu care este acuzat de delapidare şi spălare de bani în dauna Petrom Service. De altfel, sub această acuzaţie a şi fost reţinut în noiembrie 2011 de procurori.

Vezi ce spune administratorul judiciar despre felul în care negociază cu Luca pe ECONOMICA.net