”Înţeleg că va fi o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistierea pe ce a fost (plăţi datorate până la 1 iunie 2015). Va fi valabilă pentru toţi contribuabilii, cel puţin aşa a reieşit din discuţii. Subiectul a fost discutat în Coaliţia pentru Dezvoltarea României. O să fie pentru toată lumea, pentru că nu ai cum altfel. O să meargă toţi ceilalţi să dea statul în judecată şi va fi un cost suplimentar pentru toată lumea”, a declarat Florin Jianu, citat de Agerpres.

În privinţa implementării noului Cod Fiscal, Jianu susţine că trebuie să se facă etapizat. 'Trebuie să fim echilibraţi. Acum s-a deschis o cutie a Pandorei în care fiecare minister, fiecare agenţie vine cu câte o idee de cum ar putea să dea o scutire, cum ar putea să dea zero TVA la nu ştiu ce…nu se poate, impactul este uriaş. Eu văd Codul Fiscal etapizat. Dacă pentru anul viitor se scade cota standard de TVA la 20% şi rămâne neimpozitarea dividendelor, este de ajuns pentru mediul de afaceri', a mai spus Florin Jianu.

În opina sa, neimpozitarea dividendelor este cea mai inteligentă măsură din întregul Cod Fiscal pentru că lasă banii antreprenorului. 'Dacă o coroborăm cu neimpozitarea profitului reinvestit înseamnă banii pe care îi iei din dividende şi îi reinvesteşti în propria companie. Restul, că vrem să scutim tot ce înseamnă taxe în România… întrebarea mea retorică este de ce nu au făcut-o toate statele din lume, cum funcţionează statul fără taxe?', a subliniat Florin Jianu.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, săptămâna trecută, că a suspendat procesul de emitere şi comunicare a deciziilor privind regularizarea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2012 până la clarificarea normelor legale aplicabile în cazul celor care, la finele anului trecut, nu aveau 18 ani împliniţi şi a celor pentru care baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate este mai mică decât salariul de bază minim brut pe ţară.