Cooperarea dintre NATO şi Uniunea Europeană a ajuns la un nivel fără precedent, mai ales în ceea ce priveşte mobilitatea militară, apărarea contra ameninţărilor cibernetice şi combaterea dezinformării, a apreciat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, care a participat la o şedinţă a Colegiului comisarilor europeni, informează www.nato.int.

De menționat este faptul că, Stoltenberg a făcut această declaraţie înaintea participării sale la şedinţa Colegiului comisarilor, prima astfel de participare a unui secretar general al NATO.

În același timp, el s-a referit la modul în care poate fi consolidată cooperarea Alianţei cu Uniunea Europeană.

Cooperarea NATO-UE poate fi mai strânsă

Totodată, Jens Stoltenberg a mai menționat că NATO şi UE pot coopera şi mai strâns în domeniile securităţii cibernetice şi schimbărilor climatice, subliniind că în prezent există o şansă de revigorare a parteneriatului transatlantic.

De asemenea, el a mai precizat că lucrând împreună, UE și NATO sunt mult mai puternice și capabile să gestioneze toate dificultățile care ar putea apărea.

„Nu cred doar în SUA, nu cred doar în Europa. Cred cu fermitate în America de Nord şi Europa lucrând împreună. Întrucât împărtăşim aceleaşi valori, trebuie să stăm împreună într-o lume tot mai impredictibilă.

În perioade de incertitudine, avem nevoie de instituţii internaţionale puternice, precum Uniunea Europeană şi NATO, şi când lucrăm împreună suntem mai puternici şi mai capabili să gestionăm dificultăţile pe care le întâmpinăm împreună”, a susţinut secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.